Image

کارت بزرگانی


کارت بازرگانی یا همان Certificate of Origin (CO) یک سند مهم در تجارت بین المللی است که نشان دهنده کشور مبدأ کالا و اطلاعاتی از کالاهایی است که در آن کشور تولید شده یا پردازش شده اند. تاریخچه کارت بازرگانی به قرن نوزدهم باز می‌گردد که در آن زمان این کارت به عنوان یک اسناد دولتی برای کنترل و تنظیم تجارت بین المللی به کار گرفته می‌شد.

امروزه، بسیاری از کشورها از کارت بازرگانی برای کنترل کالاهایی که وارد یا صادر می‌شوند استفاده می‌کنند. کارت بازرگانی معمولاً توسط یک سازمان یا مرجع دولتی صادر می‌شود که به عنوان منبع اعتبار و تأیید اطلاعات مورد نیاز برای مراجع تجاری و گمرکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در ایران، صدور کارت بازرگانی توسط سازمان توسعه تجارت ایران از سال ۱۳۶۱ آغاز شد. از آن زمان تاکنون، قوانین و مقررات مربوط به صدور کارت بازرگانی در ایران به صورت مداوم تغییر کرده‌اند تا با نیازهای تجاری و گمرکی جدید سازگار شوند.

امروزه، صدور کارت بازرگانی در ایران به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و بسیاری از اطلاعات مورد نیاز برای صدور کارت بازرگانی از طریق سیستم های اطلاعاتی مربوط به مراجع تجاری و گمرکی در دسترس است.

کارت بازرگانی یکی از مهم‌ترین مدارکی است که برای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی در ایران صادر می‌شود. این کارت معمولا به عنوان مدرکی برای ارتباط با نهادهای دولتی، تجارت با شرکت‌های دیگر و دریافت امتیازات و تسهیلات بانکی به کار می‌رود.
کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر می‌شود. برای دریافت کارت بازرگانی، شرکت‌ها و فعالان اقتصادی باید مدارک و اسناد مورد نیاز را تهیه کرده و به اتاق بازرگانی مربوطه ارائه کنند.
شرکت‌ها برای ارتباط با سایر شرکت‌ها و نهادهای دولتی، تجارت، دریافت امتیازات و تسهیلات بانکی و همچنین جذب مشتریان و همکاران، نیاز به کارت بازرگانی دارند. این کارت به عنوان مدرکی معتبر برای تشخیص هویت و فعالیت تجاری شرکت، برای فعالیت‌های تجاری و تبلیغاتی و همچنین برای حضور در نمایشگاه‌های تجاری و نشست‌های تجاری بین‌المللی بسیار مهم است.

همچنین کارت بازرگانی برای شرکت‌ها و فعالان اقتصادی، به عنوان یک ابزار تبلیغاتی و بازاریابی نیز مفید است. با استفاده از کارت بازرگانی، شرکت‌ها می‌توانند اطلاعات مربوط به نام، لوگو، شعار، شماره تلفن، آدرس و سایر اطلاعات مربوط به شرکت را به صورت مهیا و در دسترس قرار دهند و این باعث می‌شود که شرکت به راحتی شناخته شود و ارتباطات و تعاملات تجاری بین شرکت و سایر افراد و شرکت‌ها افزایش یابد


اگر شرکت‌ها کارت بازرگانی نداشته باشند، ممکن است در موارد زیر با مشکل مواجه شوند:
    ارتباط با شرکت‌ها و نهادهای دولتی: برای برقراری ارتباط با شرکت‌ها و نهادهای دولتی، به عنوان مثال برای دریافت سفارش، شرکت‌ها به کارت بازرگانی نیاز دارند.
    حضور در نمایشگاه‌های تجاری و نشست‌های تجاری بین‌المللی: برای حضور در نمایشگاه‌های تجاری و نشست‌های تجاری بین‌المللی، کارت بازرگانی برای شرکت‌ها ضروری است.
    درخواست تسهیلات و اعتبارات بانکی: درخواست تسهیلات و اعتبارات بانکی برای شرکت‌ها برای بررسی وضعیت مالی و فعالیت تجاری شرکت‌ها، به کارت بازرگانی نیاز دارند.
    جذب مشتریان و همکاران: در ارتباط با جذب مشتریان و همکاران، شرکت‌ها برای ارائه اطلاعات دقیق و کامل، به کارت بازرگانی نیاز دارند.
    نادیده گرفته شدن در بازار: در صورت عدم داشتن کارت بازرگانی، شرکت ممکن است در بازار نادیده گرفته شود و امکان جذب مشتری و تعامل با سایر شرکت‌ها را از دست بدهد.


شرکت‌ها، کارخانه‌ها، موسسات، مشاغل خدماتی، واحدهای صنعتی و تجاری و هر فردی که در حوزه‌ی تجارت فعالیت می‌کند، می‌توانند اقدام به گرفتن کارت بازرگانی کنند. همچنین افرادی که دارای کسب و کار آنلاین هستند، نیز می‌توانند برای تسهیل در تجارت خود کارت بازرگانی بگیرند.

کارت بازرگانی که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر می‌شود، در خارج از ایران نیز اعتبار دارد. البته در برخی کشورها، ممکن است نیاز به گواهی ترجمه کارت بازرگانی به زبان محلی باشد. به همین دلیل، پیشنهاد می‌شود قبل از سفر به خارج از کشور، اطلاعات لازم در این زمینه را جستجو کنید

ترجمه رسمی کارت بازرگانی به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز در فعالیت‌های تجاری بین‌المللی، برای افرادی که به کشورهای دیگر سفر می‌کنند یا می‌خواهند با شرکت‌ها و سازمان‌های خارجی تعامل داشته باشند، اهمیت زیادی دارد.

ترجمه رسمی کارت بازرگانی باید به گونه‌ای باشد که به راحتی توسط مقامات دولتی، بانک‌ها، شرکت‌ها و افراد خارجی قابل درک باشد. برای این منظور، ترجمه رسمی باید توسط یک مترجم حرفه‌ای با مدرک رسمی انجام شود و مهمتر از همه، باید توسط یک مرجع رسمی و قابل اعتماد تأیید شود. برخی از مراجع رسمی تأیید کننده ترجمه شامل سفارت‌ها، وزارت امور خارجه، و اتحادیه های مترجمان هستند.

توصیه می‌شود که قبل از ترجمه کارت بازرگانی، با مقامات دولتی و سازمان‌های خارجی که ممکن است با آنها در ارتباط باشید، تماس بگیرید و مطمئن شوید که ترجمه شما مطابق با نیازهای آنهاست. همچنین، برای اطمینان از اعتبار و قابلیت قانونی ترجمه، می‌توانید با وکیل خود یا مشاور حقوقی مربوط به کشوری که قصد ورود به آن را دارید، مشورت کنید.

در کل، ترجمه رسمی کارت بازرگانی، به دلیل اهمیت آن در فعالیت‌های تجاری بین‌المللی، باید با دقت و شفافیت بالا انجام شود و توسط یک مرجع رسمی و قابل اعتماد تأیید شود.


کارت بازرگانی به نام یکی از اعضای شرکت باید باشد که به عنوان نماینده واحد تجاری شرکت در امور بازرگانی و تجاری فعالیت می‌کند. در واقع، شخص حقیقی یا حقوقی که کارت بازرگانی را دریافت می‌کند، به نمایندگی از شرکت در امور بازرگانی و تجاری فعالیت می‌کند و مسئولیت امور مربوط به کارت بازرگانی بر عهده شرکت است.

در بسیاری از موارد، کارت بازرگانی به نام مدیرعامل شرکت صادر می‌شود، زیرا این شخص مسئولیت عملکرد شرکت و امور تجاری و بازرگانی آن را بر عهده دارد. اما این به معنی آن نیست که کارت بازرگانی فقط به نام مدیرعامل صادر می‌شود، بلکه می‌تواند به نام هر یک از اعضای شرکت باشد که به عنوان نماینده شرکت در امور بازرگانی و تجاری فعالیت می‌کند.

در هر صورت، برای صدور کارت بازرگانی برای شرکت، اطلاعات و مدارک مورد نیاز باید توسط شرکت ارائه شود و پس از تأیید صحت اطلاعات و مدارک، کارت بازرگانی صادر می‌شود. همچنین، این کارت فقط در داخل کشور اعتبار دارد و در خارج از ایران به تنهایی قابل قبول نیست و به همراه مدارک دیگر باید ارائه شود

 

کارت بازرگانی دارای یک دوره اعتبار است که در طول این دوره، صاحب کارت می‌تواند از امکانات آن بهره مند شود. در ایران، دوره اعتبار کارت بازرگانی، سه سال است. با اتمام دوره اعتبار کارت بازرگانی، باید یک کارت بازرگانی جدید دریافت شود تا بتوان از امکانات آن بهره مند شد.

برای تمدید کارت بازرگانی، باید مجدداً درخواست داده شود و تمدید آن توسط سازمان صادر کننده انجام می‌شود. برای تمدید کارت بازرگانی، باید در صفحه وب سایت سازمان صادر کننده کارت بازرگانی یا در مراکز خدماتی مرتبط، فرم تمدید کارت بازرگانی تکمیل شود و هزینه تمدید پرداخت شود.

در صورتی که دوره اعتبار کارت بازرگانی به پایان رسیده باشد و کارت تمدید نشده باشد، کارت بازرگانی منقضی شده است و باید یک کارت بازرگانی جدید دریافت کرد. همچنین در صورتی که اطلاعات موجود در کارت بازرگانی تغییر کرده باشد، باید یک کارت بازرگانی جدید صادر کرد

برای مشاوره رایگان با کارشناسان تماس بگیرید
021-91692965 - 021-77498123 - 021-77490674
ارتباط مستقیم با مدیریت
09124090289

آدرس دفتر:
تهران-نارمک-بزرگراه شهید سلیمانی(رسالت) غرب به شرق-بعد از تقاطع آیت-بین خیابان میدان 46 و خیابان دمیرچی-پلاک602-طبقه2-واحد5